Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next
GACKT 
Author Message
walking proud
walking proud
User avatar

Joined: April 2nd, 2012, 10:23 am
Posts: 452
Location: Boom City
Vanhalla fordella ei ollut GACKT-samalle omistettua ja se häiritsi itseäni jonkin verran (sen jälkeen kun musta tuli G-obsessoitunut), mutta en viitsinyt sitä tehdä missään vaiheessa itse, tuntu aika turhalta. Mutta nyt uuden alussa täällä on mielestäni loistava aika luoda tämä, vaikka jäisikin itseni yksinpuheluksi/puoliturhaksi topiciksi. Päätin sitten tehdä oikein kunnon alkupostin...kuvan saatan muuttaa pian, siitä ei tullut mielestäni se ihan paras, mutta halusin kollaasin. :P


So, Ladies and Gentlemen...

Image

Nimi: GACKT Camui (神威 楽斗 Kamui Gakuto)
Syntynyt: 4. heinäkuuta 1973, Okinawa, Japani
Veriryhmä: A
Ammatti: Artisti ja viihdetaitelija: Laulaja-lauluntekijä, tuottaja, näyttelijä, kirjailija, malli, koru-ja vaatesuunnittelija...
Tyylilajit: Rock, pop, Alternative (+länsi-ja itämaisia sekä klassista että heavy-vaikutteita)
Soittimet: Useita
Aktiivisena: 1995-nykyhetki
Levy-yhtiö: Avex Group, Nippon Crown (1999-2010)
Muut projektit/yhtyeet: Cain's Feel, Malice Mizer, S.K.I.N, YELLOW FRIED CHICKENz
Kotisivut: http://www.gackt.com
Muita virallisia sivuja: http://gackt.com/gacktblog/, http://twitter.com/GACKT, http://www.myspace.com/gackt, httP://yellowfriedchickenz.com


GACKT on japanilainen miesartisti, joka on yksi tunnetuimmista J-Rock nimistä: hän on laulaja, lauluntekijä, multi-instrumentalisti, näyttelijä, malli, julkkis, kirjailija ja satunnainen vaate– ja korusuunnittelija, ja työn ulkopuolella hän on tunnettu myös muun muassa korkeasti koulutettuna kamppailulajien osaajana, (kuin myös erittäin kovan treenaamisen harjoittamisesta), lumilautailun harrastajana, taitavana Darts- ja biljardin pelaajana, kaiken keräilijinä aina aseista 1600-luvun raamattuihin ja innokkaana anime- ja mangafanina (erityisesti Gundam-sarja ja Hayao Miyazakin elokuvat) Hän on erittäin tuottoisa artisti, joka on julkaissut seitsemän studioalbumia ja live/kokoelma-albumia, yhden EP:n, yli 40 singleä 13 vuotta kestäneellä soolourallaan, ja esiintynyt pääosissa kahdessa elokuvassa ja draamasarjoissa ja ollut vähintään kerran joka vuosi kiertueella vuodesta 2000 lähtien.

Suurelta osin GACKTn musiikkia pidetään vaikeasti kuvailtavana tai luokiteltavana, monet fanit vitsailevatkin ”GACKT”n olevan oma musiikkilajinsa. Kuitenkin, hänen musiikkinsa perustuu suurilta osin nykyiseen rock genreen, jossa on raskaita vaikutteita sekä läntisestä klassisesta että perinteisestä japanilaisesta musiikista, samoin sähköisiä elementtejä ja kokeellisuuden hohtoa on löydettävissä monista kappaleista. Lapsuudessaan hän kuunteli vain klassista ja aloitti pianon soiton 3-vuotiaana, ja lukioaikanaan löysi heavy metal bändejä kuten Metallican: ensimmäisessä omassa bändissään hän aloitti rumpalina ja siitä eteenpäin kehittynyt tekniinen osaaminen paistaakin monissa GACKTn kappaleissa. Hänen jokaisen albuminsa takaa löytyy sci-fi tai fantasia eepos, ja suurin näistä on MOON SAGA, joka käsittää tällä hetkellä kolme albumia (ja lisää on luvassa) ja seuraa usein vastentahtoisesti muutettujen ja vainottujen vampyyrien 1500 vuotta kestävää verilinjaa. Hänen syvästi tunteellinen musiikki on ihmisluonnon heijastumaan raaimmillaan, käyttäen ”hirviötä” metaforanaan hän laulaa hahmojen elämästä: iloista ja suruista, rakkaudesta ja intohimosta sekä menetyksistä ylittäen ajan ja paikan.

GACKT on henkilönä luultavasti tunnetuin outoudestaan, mutta he, jotka ovat läheisessä yhteydessä häneen, tapaavat kuvata häntä uskomattoman intohimoiseksi ja kovasti työtä tekeväksi, samoin kuin perfektionistiksi, mutta anteliaaksi, kiltiksi ja rohkaisevaksi hänen ympärillään pienemmissä rooleissa toimivia kohtaan. Hän on myös kunnioittava ihmisiä kohtaan, joilla on enemmän kokemusta ja on innokas oppimaan heiltä uutta. GACKT uskoo, että ”unelmat eivät ole tehty unelvoitaviksi, vaan toteutettaviksi” ja rohkaisee fanejaan pyrkimään kohti tavoitteitaan blogimerkinnöissään ja twitter-vastauksissaan ja on jopa kirjoittanut kirjan näkemyksistään elämästä. Kaiken kaikkiaan, melkoisen uniikki ja loistava mies, josta kerrottavaa riittäisi vaikka millä mitalla.

Lähteet: http://moon-struck.net/site/about.php, http://en.wikipedia.org/wiki/Gackt

URA (1995 - nykyhetki)
(innostuin vääntämään tämmöisen ja taas tapani mukaan vähän liiallisesti, mutta ei tuossakaan kaikki mahdollinen ole...virheet voivat olla mahdollisia. Annan rispektit sille, joka tämän lukee kokonaan, lol!)
Spoiler: show
1995-1999

Gackt tuli suuren yleisön tietoisuuteen edesmenneen ja suositun Visual-kei-yhtyeen Malice Mizerin vokalistina. Hänet liitettiin bändiin vuonna 1995 bändin jättäneen vokalistin Tetsun seuraajaksi. Yhtyeen nokkamies Mana muutti samalla bändin konseptia hieman: musiikki alkoi olla enemmän progressiivista rockia ja sisältää enemmän klassisia ja elektronisia elementtejä. Visuaalisesti bänsi hylkäsi 1980-luvun goottityyliin ja tilalle tuli värikkäänpää, historiallisia pukuja goottihengessä. Tästä alkaen eli Gackton aikana bändi saavutti suurimman menestyksensä toimiaikanaan, mutta Gackt kuitenkin jätti bändin vuoden 1999 alussa. Gackt kertoo vuonna 2003 ilmestyneessä omassa elämänkerrassaan Jihaku(Tunnustus) tarkemmin syistään lähtöönsä. Vaan eivätpä Malice Mizerin menetykset siihen loppuneet: kesäkuussa Gackton hyvä ystävä, bändin rumpali Kami menehtyi aivoverenvuotoon.

Gackt aloitti soolouransa käytännössä heti erottuaan Malice Mizeristä ja hän muodosti myös taustabändinsä, GacktJobin. Gackt alkoi nauhoittaa ensimmäistä julkaisuaan, eli EP:tä nimeltä Mizerable, joka ilmestyi toukokuussa 1999. Ensimmäinen samanniminen single julkaistiin vähän tämän jälkeen. Musiikkivideon visuaalisuuden ja nimensä puolesta kappale oli ikään kuin viimeinen side Malice Mizerin maailmaan, mutta seuraavalla singlellä Vanilla Gackt lähti täysin omalle tielleen. Samana vuonna Gackt julkaisi vielä pari muutakin singleä.

2000-2003

Huhtikuussa 2000 Gackt julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Mars, joka debytoi listoilla sijalle 3. Heti tämän jälkeen Gackt aloitti ensimmäisen suuren kiertueensa Mars Sora Kara no Homonsha -Kaisō-, jonka esityksistä esimerkiksi Vanillasta ja U+K:sta tuli selkeitä klassikoita/Gackton tavaramerkkenä fanservicineen ja kissapukuihin sonnustautuine tanssijoineen. Vuonna 2000 ilmestyi myös pari singleä tulevalta albumilta.

Maaliskuussa 2001 Gackt julkaisi seitsemännen singlensä, Kimi no Tame ni Dekiru Koton, jonka jälkeen seuraavassa kuussa toinen pitkäsoitto Rebirth ilmestyi. Albumia seurasi kiertue nimeltä Requiem et Reminiscence. New Yorkin syyskuun 11. päivän tapahtumien valossa Gackt kirjoitti laulun nimeltä 12Gatsu no Love Song, jonka hän julkaisi kappaleen nimen mukaisesti joulukuussa. Tästä vuodesta eteenpäin vuoteen 2004 Gackt julkaisi singlen neljällä eri kielellä: Japaniksi, Englanniksi, Koreaksi ja Kiinaksi, ja kaikki nämä singlet ilmestyi aina joulun alla. Vuonna 2006 kaikki versiot julkaistiin singleboxina nimeltä: 12Gatsu no Love Song: Complete Box.

Gackt aloitti konseptiprojektinsa ”Moon”:n vuosien 2001 ja 2002 välissä hänen parhaiten myyneellä singlellään ANOTHER WORLD. Kaksi kiertuetta edelsivät tulevaa kolmatta albumia nimeltä Moon: ensimmäisenä livehouse-kiertue ja tämän jälkeen areenakiertue Kagen no Tsuki. Vuonna 2002 alkoi Gackton elokuvaprojekti, MOON CHILD. Gackt käsikirjoitti elokuvan apunaan Isuchi Kisyu ja ohjaaja Takahisa Zeze, ja näytteli pääosaa Larc~en~cielista tutun HYDEn kanssa, jonka kanssa Gackt kirjoitti ja duetoi kappaleen Orenji no Taiyou, joka oli yksi elokuvan tunnuskappaleista. Myös taiwanilainen artisti Leehom Wang näytteli yhtä pääosista elokuvassa, samoin Battle Royalista tuttu japanilainen näyttelijä Taro Yamamoto. Elokuva julkaistiin 19. huhtikuuta 2003 Japanissa ja elokuva esitettiin muun muassa Cannesin filmifestivaaleilla. MOON CHILDn jälkeen Gackt aloitti jälleen uuden kiertueen, Jougen no Tsuki, jolla mukana oli myös MOON CHILDissa näytelleitä.

Vuoden 2003 lopussa ilmestyi Gackton neljäs albumi Crescent, jota vuoden aikana edelsi neljä singleä, viimeisimpänä Last Song marraskuussa. Vuonna 2003 Gackt ehti julkaista myös oman elämäkerransa Jihakun ja novellin Moon Child Requiemin.

2004-2006


Vuonna 2004 julkaistiin ensimmäinen Gackton kokoelma-albumi: The Sixth Day: Single Collection, jolta löytyi julkaistujen singlejen A-puolia, joista osa oli uudelleennauhoitettu. Kolme kuukautta myöhemmin julkaistiin myös The Seventh Night: Unplugged, toinen kokoelma, joka sisälsi akustisia sovituksista aiemmin julkaistuista kappaleista. Molemmat kokoelmat menestyivät myynnillisesti kunnioitettavasti edeltäneiden studioalbumeiden tapaan. Kiertue The Sixth Day & Seventh Night alkoi julkaisujen välissä ja päättyi Gackton syntymäpäivänä 4. heinäkuuta.

Lokakuussa ilmestyi vielä single Kimi ni Aitakute, joka oli tuleva maistiainen vuoden 2005 Ystävänpäivänä julkaistulta albumilta Love Letter, joka oli kokonaan akustisia rakkauslauluja sisältävä pitkäsoitto, josta tehtiin myös koreankielinen versio. Tämä versio julkaistiin Koreassa vuoden 2005 kesäkuussa. Love Letter ei ollut kuitenkaan ainoa albumi, joka julkaistiin samana vuonna: myös Diabolos, Moon saagaan jatkava täysin rock-pohjainen albumi julkaistiin syyskuussa ja tätä edelsi kolme singleä, joista Metamorphoze toimi Mobile Suit Zeta Gundam-elokuvan tunnusbiisinä ja Todokanai Ai to Shitteita no ni Osaekirezu ni Aishitsuzuketa... vastaavasti draamasarjan Keiyaku Kekkonin. Tuona aikana, Gackt teki pisimmän kiertueensa Diabolos ~Aien no Shi~ :n (36 konserttia pitkin Japania) joka päättyi jouluaattona 2005 Tokyo Domessa yli neljänkymmenen tuhannen ihmisen edessä. Konsertti alkoi myös varsin legendaarisesti, kun Gackt saapui ”joukkoineen” lavalle hevosella ratsastaen.

Vuoden 2006 alussa Diabolos kiertuetta jatkettiin Koreaan, ja tämä oli näin ollen Gackton ensimmäinen muualle Aasiaan ulottuva kiertue. Tammikuussa julkaistiin myös single REDEMPTION, jota käytettiin huippusuositun Final Fantasy-pelin osassa Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII. Gackt näytteli (fyysisestikin) pelin ”salaisessa lopussa” hahmoa Genesis Rhapsodosta ja ääninäytteli samaa hahmoa myös pelin seuraavassa osassa Crisis Core (2007). Vuoden lopussa Gackt piti vain faniklubilaisilleen (”Dears”) tarkoitetun livehousekiertueen Training Days: D.R.U.G Party, joka kesti joulukuun alusta kuun 21. päivään.

2007-2009


Tammikuussa 2007 Gackt piti pari konserttia D.R.U.G Partyn tiimoilta myös Koreassa Seoulissa. Helmikuussa ilmestyi single, jonka Gackt oli vuotta aikaisemmin esittänyt ensimmäistä kertaa Maiko High Schoolin valmistujaisseremoniassa: No ni Saku Hana no You ni, jonka Gackt tekikin erityisesti valmistujaisia varten. Tästä ensimmäisestä kouluesiintymisestään lähtien Gackt onkin vieraillut muutaman muunkin koulun valmistujaisissa. Kappaletta käytettiin myös Minna no Uta-nimisessä NHK:n tv-showssa.

Kesäkuussa ilmestyi Gackton ensimmäinen Oricon listalle 1. sijalle päässyt single RETURNER ~Yami no Shuuen~. Tätä edelsi debytoiminen NHK:n taiga dramassa, Fuurin Kazanissa, jossa hän näytteli Uesugi Kenshiniä, joka mielessään Gackt singlen kirjoittikin. Gackt jatkoi tv-sarjassa Uesugi Kenshininä syyskuuhun kestävissä kuvauksissa ja esiintyi elokuussa 83. Kenshin Festivaaleilla samassa roolissa ja tästä lähtien hän onkin tehnyt roolin vuosittain kyseisillä festivaaleilla. Gackt voitti roolistaan draamassa TV Navin award-palkinnon parhaan miessivuosan draamakategoriassa, samoin hän voitti Beijingin China Fashion Awardseissa joulukuussa Vuoden Japanilaisen Artistin palkinnon. Gackt julkaisi joulukuussa vielä ”Gundam-kokoelma”-albumin 0079-0088, joka oli Mobile Suit Gundam-sarjan kanssa yhteistyössä tehty: albumilta löytyy kolme Gundamin alkuperäisistä tunnuskappaleista, joista Gackt teki omat coverversionsa albumille.

Muihin vuoden 2007 aktiviteetteihin kuului esiintyminen superbändissä ilmeltä S.K.I.N, johon Gackton lisäksi kuuluivat X Japanin rumpali Yoshiki, kitaristi Miyavi, kitaristi Sugizo (ex-Luna Sea) sekä GacktJobissa tuolloin mukana oleva basisti Ju-Ken. Bändi esiintyi kesäkuussa Californiassa Anime Expossa, mutta tämän jälkeen projekti ei ole jatkunut, lähinnä miesten omiin uriinsa liityvien kiireiden vuoksi. Samoin Gackton luoma hyväntekeväisyyskampanja, Save our Dears, työllisti häntä : kyseinen kampanja koski Niigatan perfektuurissa tapahtuneen maanjäristyksen uhreja.

Vuonna 2008 Gackt keskittyi ensimmäisen Hollywood-filminsä, BUNRAKUn, kuvauksiin, jotka pidettiin Romaniassa (huhtikuu-kesäkuu). Vuoden lopulla ilmestyi 28. single Jesus ja tätä seurasi 14. joulukuuta alkanut hulppea, pitkäaikaisin sekä ensimmäinen VISUALIVE-kiertue Requiem et Reminiscence II ~Saisei to Kaikō ~ , joka käsitti yli 60 konserttia yli 45 kaupungissa loppuen heinäkuussa 2009.

Vuoden 2009 ensimmäinen single oli GHOST, joka oli Terminator: Sarah Connorin aikakirjojen japanilaisen version tunnuskappale. Vuosi 2009 oli myös Gackton 10. vuosi soolouralla ja tämän kunniaksi kesäkuusta heinäkuuhun julkaistiin peräkkäin neljä singleä. Hän muutti myös artisti nimensä muotoon GACKT. Varsinaisten omien singlejensä lisäksi GACKT julkaisi myös Avex Traxin ja Avex Entertaimentin alla Kamen Rider Decaden sarjan teemakappaleita kolme kappaletta: esimmäinen Journey Through Decade oli sarjan aloitustunnuskappale, toinen oli Kamen Rider Decade elokuvan All Riders vs. Dai-Shocker teemakappale The Next Decade. Kappaleen musiikkivideolla GACKT näytteli Jouji Yuukia, jota hän näytteli myös itse elokuvassa. Tammikuussa 2010 ilmestyi yhteistyön viimeinen kappale: Stay Ride The Alive.

Joulukuussa (2. päivä) GACKT julkaisi seitsemännen studioalbuminsa RE:BORN, joka jatkoi Rebirthin tarinaa. Albumi ei menestynyt kaupallisesti yhtä hyvin verrattuna edeltäjiinsä ja se julkaistiin GACKTn oman DEARS-yhtiön kautta. 9. päivä julkaistiin albumiin liittymätön single Setsugekka -The End of Silence-/Zan ja 21. päivä GACKT piti Saitama Super Arenalla faniklubilaisilleen coverkappalekonsertin käsittäen kuvitteellisen koulun konseptin nimeltä Camui Gakuen, eikä ole jäänyt ainoaksi tällä konseptilla toteutuksi konsertiksi tai tapahtumaksi. Tätä konseptia ajatellen GACKT on kehittänyt itselleen alteregon nimeltä Seito Kaichou, jolla on oma bloginsakin.

2010-

Vuonna 2010 GACKT kertoi huhtikuussa virallisesti muuttaneensa Nippon Crown levyyhtiöstä Avex Groupiin. Toukokuussa hän aloitti näytelmäproduktiossa nimeltä Nemuri Kyoshiro Buraihikae, jossa hän näytteli nimiroolia. Näytelmä kesti 120 esityksen verran vuoden 2011 helmikuuhun ja sitä pidettiin seitsemässä kaupungissa ja sai arviolta 150 000 katsojaa.

Toinen vuoden 2010 tärkeä projekti oli YELLOW FRIED CHICKENz (myös tunnettu lyhyenteellä YFC), eli käytännössä GACKTJOBn esittämä bändi, joka ”coveroi” GACKTn kappaleita ja esiintyi ns. länsimaalaiseen tyyliin, jossa yleisön huomioon ottaminen oli etusijalla, samoin piirteenään visuaalisten lavaelementtien ja rekvisiitan vähyys. Bändi piti ensimmäisen shownsa vain faniklubinsa miehille: projektin idea oli nimenomaan ”tehdä enemmän miehekkäitä miehiä Japaniin” ja muuttaa ”kasvinsyöjä pojat lihansyöjä miehiksi” Bändin nimi oli sarkasmia, tavallaan myös herättää vastakkaista ajatusta siitä, että bändijäsenet eivät olekaan nimensä mukaisesti ”pelkureita” (chicken= kana, pelkuri), kun heidät näkee esiintymässä.

Kesäkuussa ilmestyikin ARE FRIED CHICKENz??-kokoelma (Nippon Crown), joka sisälsi konsertin biisilistan kappaleet ja kaksi liveversiota. Sama konsepti mukanaan GACKT lähti myös ensimmäisen Euroopan kiertueelleen (Attack of the "Yellow Fried Chickenz" in Europe) heinäkuussa, joka käsitti liveklubeilla esiintymisen Lontoossa, Pariisissa, Munichissa ja Bocchumissa. Konsertit olivat kaikki loppuunmyytyjä. YFC:n kiertue jatkui Japanissa vielä tämän jälkeenkin aina elokuun loppuun asti.

Heinäkuussa ilmestyi Nippon Crownin julkaisema The Eleventh Day: Single Collection kokoelma ja ensimmäinen GACKTn Avex Groupin kautta julkaistu ”oma” single EVER. Syksyllä kauan odotettu Hollywood elokuva BUNRAKU sain ensiesityksensä Kanadassa filmifestivaaleilla, jonne GACKT myös tuli näyttäytymään muiden näyttelijöiden kanssa, kuten kahden muun pääosan esittäjän Josh Hartnettin ja Woody Harrelsonin kera. Elokuva kuitenkin julkaistiin varsinaisesti vasta vuonna 2011 tallenteilla Amerikassa ja Euroopan maissa (lokakuussa Suomessa) ja näytettiin rajallisesti elokuvateattereissa Amerikassa. Japanissa DVD ja Blu-ray ilmestyivät vasta vuoden 2012 alussa.

Vuoden 2011 maaliskuussa tapahtunut Japanin kaikkien aikojen suurin Toohokun tsunami ja maanjäristys vaikutti GACKTn toimintaan urallaan, samoin kuin monien muidenkin japanilaisten artistien ja ihmisten koko maassa. GACKT perusti ensitöikseen hyväntekeväisyysjärjestön nimeltä SHOW YOUR HEART, joka toimi Japanin Punaisen Ristin kanssa. Tapahtuman valossa GACKT myös jatkoi YFC-projektiaan, mutta nyt muuttaen sen oikeaksi bändiksi, jolla on myös omia kappaleita: GACKTJOBista mukaan tulivat kitaristit YOU Kurosaki ja Yukihiro ”Chachamaru” Fujimura, muiksi jäseniksi GACKT pyysi rumpalikseen Shinyan (Luna Sea), toiseksi vokalistiksi Jonathan ”Jon” Underdownin (fade), lisäkitaristiksi Takumin ja basistiksi Takeshi ”u:zo” Ogawan (ex-rize). GACKT mieleen oli synttynyt kuva bändistä kahdella vokalistilla ja kolmella kitaristilla. Lisäksi YFC:n idea oli nyt niin hauskanpito ja hulluttelu bändin tyyliin, kuin myös olla vakaviempien asioiden äärellä kappaleissaan: olla katastorista toipuville toivon ja rohkaisun lähettiläitä ja käsitellä tapahtumia.

YFC otti suunnakseen jälleen Euroopan, mutta nyt kiertue WORLD TOUR *SHOW YOUR SOUL* oli suurempi: 13 konserttia yhteensä yhdeksässä maassa, uusina maina mukana nyt Unkari, Alankomaat, Ruotsi, Venäjä ja Puola. Kiertue alkoi heinäkuussa Pariisissa ja päättyi Moskovassa elokuussa. Japanissa samainen kiertue jatkui syyskuussa ja päättyi marraskuussa Makuhari Messe Hallissa. Kiertueen pääsylipuista meni tuottoa myös SHOW YOUR HEARTille, jonka ”tunnusbiisi” on ikään kuin YFC:n oma ALL MY LOVE (toinen YFC:n single). YFC esitti kiertueellaan valtaosin GACKTn kappaleita, mutta viisi YFC:n valmistunutta kappaletta oli mukana myös (ja kuudes viimeisissä konserteissa) settilistassa. THE END OF THE DAY oli ensimmäinen bändin single (syyskuu), jonka lyriikka puolesta vastasivat GACKT ja Jon, musiikista Takumi sekä sovituksesta ja tuotannosta koko bändi.

YFC:stä huolimatta GACKT soolourakin eteni vuonna 2011, kun singlet Episode.0 (tällä singlellä GACKTsta tuli virallisesti miesartisti, jolla on eniten top 10:n singlejä Japanissa) ja Graffiti ilmestyivät. Nämä singlet eivät kumpikaan olleet GACKTn itsensä kirjoittamia: Episode.0 (ja b-puoli Paranoid doll) oli Nico Nico Douga fanvideo kilpailussa 2009 ollut Vocaloid-kappale, josta GACKT teki oman versionsa (kuten lupasi 2009 tehdä mahdollisuuksien niin salliessa)ja cosplaysi PV:ssä ja live-esityksissä omaa Vocaloid-hahmoaan Kamui Gakupoa. Graffiti (ja b-puoli Iki Toshi Ikeru Subete ni Tsugu) oli taas SKET DANCE-animesarjan Dante-hahmoa varten tehty kappale, jonka GACKT esitti. Hän myös ääninäytteli Danten hahmon laulujen lisäksi. GACKTn vuoden 2011 mainittavin ja varsinainen näyttelijärooli oli kuitenkin histoliallisessa tv-draamasarjassa Tempest Jo Tegaina.


Vuoden 2012 alussa GACKT julkaisi helmikuussa singlen UNTIL THE LAST DAY. Biisin YELLOW FRIED CHICKENz versio julkaistiin myös maaliskuussa ilmestyneellä bändin ensimmäisellä albumilla I (ONE) bonuskappaleena yhdellä versiolla. Albumi debytoi listoilla sijalle 4. YFCn tie tuli kuitenkin päätökseensä 4.7.2012 Nippon Budokan-areenalla, jolloin bändi piti jäähyväiskonsertinsa. Samassa kuussa GACKT jatkoi Moon konseptiaan näytelmän muodossa, nimeltään MOON SAGA Yoshitsune Hiden, jonka hän käsikirjoitti ja ohjasi sekä näytteli pääosaa. Näytelmä toteutettiin yhteistyössä CLAMP-manga-artistiryhmän kanssa ja sitä esitettiin neljässä eri kaupungissa Japanissa heinäkuusta lokakuuhun.

MOON SAGAn jälkeen lokakuussa GACKT julkaisi pitkästä aikaa täysin itse kirjoittamansa kappaleen (sitten EVERin), singlen HAKUROn, joka toimi BASARA MOONLIGHT PARTY-nimisen actionlive-sarjan lopputunnusmusiikkina. GACKT näyttelikin sarjassa Oda Nobunagana. Tämän jälkeen alkoivat vuorostaan Akumu-chan-nimisen draamasarjan kuvaukset: sarjasssa GACKT on kakkoisrooli sekä Shiki Takeshina että Yume-Ojina eli "uniprinssinä". Viimeinen osa sarjasta näytettiin 22.päivä joulukuuta ja maaliskuussa 2013 sarja julkaistaan DVD-boxina.

HAKURO ei jäänyt GACKTn vuoden 2012 viimeiseksi singleksi, sillä 19.joulukuuta julkaistiinn vielä talvisiin tunnelmiin sopiva single WHITE LOVERS -Shiawase na Toki-. GACKT ilmoitti myös, että vuonna 2013 hän tulee konsertoimaan sooloartistina pitkästä aikaa Japanissa, BEST OF THE BEST vol.1-nimisellä kiertueella.

Lähteet: http://en.wikipedia.org/, http://www.lastfm.com, http://camuilove.wordpress.com, http://www.eiennoyume.com, http://yellowfriedchickenz.com (ja kirjoittajan oma muisti)

TUOTANTO
Spoiler: show
Discografia
Filmografia (valitettavasti kunnollista ja ajantasalla olevaa listaa ei löydy, ellen itse sitä tee jossain vaiheessa, hah)


KUUNNELTAVAA (joitain kenties vähän tuntemattomampia kappaleita:)

uncertain memory (2000)
Fragrance (2002)
Lust for blood (2003)
サクラソウ (2005)
JUSTIFIELD (2006)
めぐりあい (cover 2007)
SUDDENLY (2009)
YELLOW FRIED CHICKENz - LAST KISS (2012)


Aliaksen GACKT-story

Spoiler: show
2005 keväällä vähän sen jälkeen, kun sain tietää ayusta kuulin ekan Gackt-biisini, jota en muista, mutta aika varma olen, että se oli joku hitaammista. Kuitenkin, mikä G:ssä ensisijaisesti alkoi kiinnostamaan, oli ne kaikki outoudet ja älyttömyydet, mitä se itsestään väitti. Kaverin kanssa katottiin eeppisiä/muinaisia haastiksia ja tajusin myös, että G on hottis. XP Ja eka kappale, johon tykästyin, oli tietenkin Vanilla. Tuosta vuodesta lähtien aloin pitää Gacktista, mutta silloin 05 ayu vei ja G:n musa oli aika suurilta osin (mitä kuulin) ”uneasy listening” makuuni, niin se ei silloin vielä ottanut tulta purjeisiinsa. Kaverini fanitti Gacktin ekaa basistia Reniä, joten juuri 2000-2001 biisejä tuli oikeastaan vain kuultua ja kuunneltua, kun niitä aikakauden konsertteja katottiin. :P

Seuraavina vuosina tuli ja oli näitä erinäisiä muita fanituksia, mitkä edesauttoivat Gacktin unohtamista, mutta silloin tällöin saatoin havahtua, että mitäköhän Gacktille mahtanee kuulua ja tsekkasin memories-fanisivut. Menee älyttömäksi, jos erittelen joitain seikkoja, jotka jostain syystä muistan hyvinkin tarkasti...mutta esimerkiksi 2007 alussa kuuntelin kokonaan Rebirth-abumin, kun lainasin sen ja parin muun levyn kaverilta. 2009 jopa mietin sen ostoa (ja muutenkin innostua Gacktista, mutta eipä tullut mitään...too lame), kun halusin jotain muutakin japanilaista musaa kuin ayua, mutta päädyinkin HYDEn Faithiin, koska muistin sen paremmaksi ja oikeastaan se onkin musta näin edelleenkin. :P Mutta hyvin vähän. xP

Anyhow, 2010 sitten vihdoin oli se oikea ajoitus, niin sanoaksemme. ”Ympäristö” alko muistuttamaan herran olemassaolosta jälleen ja yhtäkkiä erään päivän jälkeen ”my mind was trapped” ja kesäkuussa otin ja kuuntelin biisejä ja katoin PV:itä, ja latasin studioalbumit ja kaiken mahdollisen musan ja piru vie, tykkäsin! Esim. Kun kuulin Secret Gardenin (jeah, eka albumi, jonka latasin oli Rebirth) ekaa kertaa pitkään aikaan, kysyin itseltäni, että miksi mä muista tätä oikein ja miten tämä nyt räjäyttää tajunnan täysin?! O_O Mä ikään kuin olin tuolloin jonkun uuden kiinnostuksen tarpeessa (vaikka tämä nyt oli vähän tämmöinen uus-vanhatapaus) ja Gacktin ”valitsin”. Se oli sitten totisesti menoa, vaikka eipä tullut vielä 2010 Euroopan kiertueelle osallistuttua, se tuli vähän liian äkkiä ja ei niitä lippuja olisi ehtinyt hankkia, kun ne meni niin nopeasti ym ym. Kuinka ollakaan, otin silloin kesällä osaa yhteen viestiprojektiin ja ekassa viestissäni ikinä Gakulle sanoin, että seuraavalla kerralla varmistan, että saan liput, kun G tulee taas Eurooppaan. So I did. Ruotsissa tosiaan 2011 elokuussa näin G:n ekaa kertaa livenä YFCn kera ja vanhaan ayu momentsiin postasin tosiaan parin viestin raportin tästä ylimahtavasta kokemuksestani. ♥
Ja tänä vuonna olin heinäkuussa kattomassa Gakua (myös ayua ja Zannan kanssa) uudelleen, mutta Japanissa Tokiossa, Yoshitsunen salaisuus-näytelmässä. Esitys oli melkoisen tajunnan räjäyttävä (musa ja screenit teki justicea), vaikka kielitaidottomuuden vuoksi ei paljoa ymmärtänyt muuta kuin mitä etukäteen oli lukenut englanninkielisten fanien revieweistä. Oma review löytyy sivulta 6 tästä topicista.


I'm out of my mind and proud of it :lol:

Päivitetty viimeksi 28.12.2012

_________________
Image


Last edited by Alias on December 28th, 2012, 9:00 pm, edited 4 times in total.April 7th, 2012, 3:22 pm
Profile
Melody
Melody
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 9:11 pm
Posts: 1132
Location: WONDERLAND
Sillon joskus (yli vuosi sitten?) kuuntelin gacktia tauotta muutaman kuukauden mutta sitten innostus laski ku lehmän häntä eikä oo siitä noussu moneen moneen kuukauteen. En tiedä miksi näin kävi, upeaa musiikkia herralta löytyy mutta ei vaan jaksa kiinnostaa. :S ehkä pitäis vetää muutama albumi taas kokeeksi läpi joskos jaksais taas innostua. Mutta odotan kyllä sitä näytelmää <3 itse herra on hot eikä siitä mihinkään päästä. Että vaikka musiikki ei aina kiinnostais, niin hyvää musiikkia se silti on ja gackt itse = ♥

_________________
Music on. World off. ♫ / last.fm / ecstasy / Melody


April 8th, 2012, 7:34 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:38 pm
Posts: 1409
Mulla on kans ehkä vähän kaukaisempi suhde Gacktin musiikkiin. Joistakin yksittäisistä kappaleista tykkään, mutta esim. kokonaista levyä en oo tainnut koskaan kuunnella. Jesus- sinkusta muistan kuitenkin tykänneeni tosi paljon ja sit katoin aina sitä yhtä liveä ihan innoissani, se oli varmaankin Metamorphoze~メタモルフォーゼ~, jos muistan oikein. :)

Siis periaatteessa voisin sanoa, että tykkään vaikken fani ookkaan ja ihan mielelläni jään tuijottamaan Gacktin kuvia, jos tulee jossain vastaan...xD


April 8th, 2012, 8:35 pm
Profile
walking proud
walking proud
User avatar

Joined: April 2nd, 2012, 10:23 am
Posts: 452
Location: Boom City
^Sitä sattuu itse kullekin :lol: Ei kai...Anyway, voisin laittaa jotain "tuijotettavaa" eli muutaman kuvan GACKTosta (ja YFC:n Shinyasta ja Takumista) Moshimo Toursin kuvauksista:

Image Image Image Image

Lähde: Moshimo Tourin sivut. Ei noita siellä enää kylläkään...ja olisin linkittänyt yhden kuvan vielä, mutta kun sen lähteestä ei tietoa. Se on jonkun ottama valokuva screencap, joka olisi niin ihana.

Näköjään just on tullut tämä varsinainen showkin katsottavaksi, joten se pitää tässä katsoa pikimmin!

Ja vielä totean Mejan mainitsemat JESUS ja Metamorphose on just loistavia. JESUS on koettu livenäkin, just omiaan siihen tarkoitukseen, kun se on sellainen simppeli lyriikoiltaan (ja muutenkin) ja ne "hey!hey!"-huudot vielä siihen päälle. Ja Metamorphose on parhaimpia kappaleita Diabolokselta. Menneisyyden tarina: mulla sattuu olemaan tallessa kalenterivihkonen, jossa on mun 14-vuotissynttärien (lol) levyraadin tulos ja siis enpä oo hääviä arvosanaa antanut...mutta sitten kun kuulin sen taas viiden vuoden kuluttua kuulen sen, oon että tämähän on selvä hitti! Maku muuttuu, joo-o, mutta kun monia biisejä, joista mielipide on edelleen sama. Öö...joo. Se tästä tällä erää. Tai sittenkään ei: YFC tulee edellisestä viikosta lähtien (siis G, Jon, Takumi ja U:zo) Nicoradio showssa aina kesäkuun loppuun. Ne on tosiaan myös videokuvattuja, eli tässä tulee sitten sen tyypin lollerointi-katsottavaa vähintään. :lol: Tätä edellistä showta en ole vielä kokonaan nähnyt, screencappeina vain ne varsinaisesti kiinnostavat osat eli G:n bändikamuileen asettaman rangaistuskilpailun, jossa ilmeisesti tyypit koittavat sanoa nopeasti peräkanaa vaikeasti äänettäviä sanoa. xD

_________________
Image


April 9th, 2012, 2:52 pm
Profile
Melody
Melody
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 9:11 pm
Posts: 1132
Location: WONDERLAND
YELLOW FRIED CHICKENz ♥

Nyt vasta sain kuunneltua tätäkin ja voi jumpe. Niin. Upeaa!

_________________
Music on. World off. ♫ / last.fm / ecstasy / Melody


April 11th, 2012, 3:08 pm
Profile WWW
walking proud
walking proud
User avatar

Joined: April 2nd, 2012, 10:23 am
Posts: 452
Location: Boom City
^Hyvä Zanna! Niin sitä pitää...ja totta kai se upeaa, koska kaikki, mitä Gaku koskettaa muuttuu kullaksi! :lol: Takumi ja You eivät ole hassumpia säveltäjiä ja One-albumilla tosiaan ihan kaikki mahdollinen toimii niin hienosti. Osaa olla hyvä albumi! ♥ Ja muuten, Gakun suosikki albumilta on kuulemma NOT ALONE. Mä kun pidän sitä just "huonoimpana", vaikka on se kyllä ihana ja biisijoukon musta lammas. Twitterissä toissapäivänä tuli esiin vähän, miksi G pitää sitä parhaimpana, kuulemma se aina särkee G:n sydämen...awws. Niin, tämä ilmeni samalla, kun joku kysyi, onko herra hiljattain kiinnostunut uusista bändeistä ja vastasi sitten, että YFC... normityyliinsä. :mrgreen:

_________________
Image


April 11th, 2012, 5:23 pm
Profile
Melody
Melody
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 9:11 pm
Posts: 1132
Location: WONDERLAND
^oiii ♥ NOT ALONE on kyllä upea tapaus myös, vaikka ei mustakaan ihan albumin paras kuitenkaan. Paras on MIND FOREST, niinkuin se on aina ollut ihan gakun soolotuotannossakin. ♥ mutta loppuja biisejä en voi oikein järjestykseen laittaa, kaikki on yhtä hyviä! ja se on kyllä totta, että kaikki mihin gaku koskee, muuttuu kullaksi xD hehe, iiihana mies ♥

_________________
Music on. World off. ♫ / last.fm / ecstasy / Melody


April 11th, 2012, 6:26 pm
Profile WWW
walking proud
walking proud
User avatar

Joined: April 2nd, 2012, 10:23 am
Posts: 452
Location: Boom City
^ MF tietysti kun susta on kyse :mrgreen: , ja on se mustakin paras, mutta koska se on originaalisti G:n oma biisi, samoin kuin UNTIL THE LAST DAY, niin... Mutta en kyllä yhtä parasta osaa päättää muista varsinaisista YFC-kappaleista, ne on musta niin pirun hyviä kaikki eri tavoilla, mikä tulee varmaan siinä mun Levyarvostelusi-topicin arvostelussa ilmi. :P

_________________
Image


April 11th, 2012, 7:29 pm
Profile
walking proud
walking proud
User avatar

Joined: April 2nd, 2012, 10:23 am
Posts: 452
Location: Boom City
Haha, Gakun "unelmista tuli totta" aka tapasi Jessica Alban tänään Tommy Hilfiger storen avajaisissa Harajukussa. Paikalla oli myös itse Hilfiger. :D G sanoi, että oli ihan "doki doki", mutta yritti olla cool. xD Kehui myös Jessicaa seksikkääksi ja kauniiksi (jep, nainenhan on todella nätti!).

Joitain kuvia tapauksesta:

Image Image Image Image

Lisää kuvia ja lähteet

G on komea kuten aina ja puku on aina win *_*

Tästä Jessica Albasta pitämisestä: GACKT aikoinaan Platinum Box seiskassa tempaisee lehden, jossa on Alban kuva, näyttääkseen ideaalisen naistyypin...joo, yläpuolella olevassa linkissa on .gif tästä. G myös seuraa Albaa twitterissä, jokin aika sitten huomasin, mutta nyt näköjään Jessica seuraa myös takaisin. Great! :mrgreen: Vaikka sitten taas juuri nyt en näe Jessicaa G:n listalla...what? :'D Well, whatever.

_________________
Image


April 16th, 2012, 2:19 pm
Profile
RED LINE ~for TA~
RED LINE ~for TA~
User avatar

Joined: March 30th, 2012, 9:11 pm
Posts: 1240
Location: Espoo
^Haha! Gacktilla on selvästi hyvä naismaku, koska Jessica Alba on ihan älyttömän kaunis. :D

_________________
I’m gonna follow the wild beat of my heart
why can’t that be most important thing right now?


April 16th, 2012, 3:07 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 78 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Forum hosting by ProphpBB | Software by phpBB | Report Abuse | Privacy