Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Uusi albumi『 A ONE 』8 / 4 /2015! 
Author Message
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:16 pm
Posts: 591
Location: Haukipudas
Pelkäsin, että albumi on surkea, koska minulla on aina se ongelma Ayun kanssa, että joka toinen albumi on loistava ja Coloursin jälkeen minua pelotti vieläkin enemmän, että tämä ei nappaa ollenkaan, mutta olinkin positiivisesti väärässä, koska kuuntelen nyt ensimmäistä kertaa läpi kunnon Ultra HQ versiota ja on sanottava, että tämä levy on oikein hyvä. :) Olisipa LOVE again kuulostanut yhtä hyvältä. :<

Anything for You on tosin aivan liian pitkä. 7 minuuttia? Mitä hittoa. Luulin, että a song is born ja snowy kiss on pisimmät kappaleet, mutta tämä tuli ja nappasi sen pystin lol. Muuta pahaa sanottavaa en nyt jaksa keksiä tästä albumista.

_________________
Image


April 8th, 2015, 2:36 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:38 pm
Posts: 1409
Kuuntelin eilen pikapikaa albumin läpi keskellä yötä, joten en vielä pysty tekemään lopullisia johtopäätöksiä, mutta pikakelauksen perusteella näyttäisi siltä, että tämä albumi tulee sijoittumaan aika samalle tasolle Rock'nRoll Circuksen kanssa. Oon varmaan joskus sanonut, että RRC on mulle sellainen levy, jonka olemassaolon välillä unohdan, sillä se ei herättänyt ilmestymisvaiheessa oikeastaan minkäänlaisia tunteita.

Mun mielestä tämän uuden albumin suurin ongelma on se, että suurin osa kappaleista kuulostaa samalta. Eli ayu todellakin tarvitsisi monipuolisempaa kappalemateriaalia. Hesarissa oli jokin aika sitten hyvä kirjoitus otsikolla "Tasapäistyvä musiikkimme", jossa puhuttiin paitsi autotunesta niin myös viitattiin yleisesti (lähinnä länsimaisen) musiikkiteollisuuden muutoksiin. Jos haluatte lukea kolumnin kokonaan (suosittelen), voitte googlettaa tuolla otsikolla, mutta otan tähän nyt pari otetta siitä:


"Tut­ki­muk­sen mu­kaan ny­ky­pop­mu­sii­kis­sa soin­nu­tuk­sen, me­lo­dioi­den ja ää­nen­vä­rien va­rioin­ti on huo­mat­ta­vas­ti vä­häi­sem­pää kuin en­nen. Ää­nen­vä­rien yk­sin­ker­tais­ta­mi­nen mer­kit­see si­tä, et­tä soit­ti­mien käyt­tö on ny­kyään ra­joi­te­tum­paa ja myös si­tä, et­tä akus­ti­set soit­ti­met kor­va­taan usein syn­te­ti­saat­to­reil­la. "

"Tut­ki­jat ana­ly­soi­vat puo­li mil­joo­naa le­vyä, jot­ka edus­ti­vat viit­tä­tois­ta eri gen­reä ja nii­den 374:ää ala­la­jia. He sel­vit­ti­vät esi­mer­kik­si ää­nen­vä­rien mo­ni­mut­kai­suut­ta kaut­ta ai­ko­jen. Sel­vi­si, et­tä sa­mal­la kun jon­kin mu­sii­kin­la­jin suo­sio kas­vaa, se yk­sin­ker­tais­tuu. Mi­tä enem­män mu­siik­ki myy, sen kaa­va­mai­sem­mak­si se muut­tuu ja sen kaa­va­mai­sem­pia ovat myös muu­si­koi­den tai­dot. Tut­ki­joi­den mu­kaan vain har­vat mu­sii­kin­la­jit ovat säi­lyt­tä­neet vuo­sien ai­ka­na mo­ni­muo­toi­suu­ten­sa. Sii­nä sa­mal­la ne ovat me­net­tä­neet suo­sion­sa ja muu­si­kot palk­kion­sa. Täl­lai­sia gen­re­jä ovat esi­mer­kik­si folk ja ko­keel­li­nen mu­siik­ki."

"Yh­tiöt ovat val­ta­via, niis­sä on töis­sä suu­ri jouk­ko am­mat­ti­lai­sia ja ne jul­kai­se­vat pal­jon mo­nen­lais­ta mu­siik­kia. Ei siis pi­dä yk­sin­ker­tais­taa, et­tä mu­sii­kin ta­sa­päis­ty­mi­nen oli­si yk­sis­tään yh­tiöi­den vi­ka. Tai ar­tis­tien, jot­ka hyp­pää­vät suur­ten kelk­kaan."


April 10th, 2015, 4:44 pm
Profile
walking proud
walking proud
User avatar

Joined: April 2nd, 2012, 10:23 am
Posts: 452
Location: Boom City
Ok, nyt voisin minäkin syynätä koko albumin läpi. :) Ensin kappaleet ja sen jälkeen yhteenveto.

a Bell
Mä todella tykkään tästä, jotenkin tunteisiin vetoa, haikea sävellys. Voisi omalla puullani jopa kuulua ayun albumeiden introjen parhaimmistoon - huonoimmistoon ei ainakaan kuulu. Jonkinlaiseksi "uuden ajan" Prologueksi voisi myös kutsua.

WARNING
Olen jo ilmaissut tästä mielipiteeni tarttuvana kappaleena, ja parhaimmistoon kuuluu. Hyvä meininki erityisesti välisoitoissa. Niin, ja ne keski-loppupuolella kertseissä ja lalai-kohdissa ayun taustalla laulamat/huutamat "jeet" tekee paljon. Siinä vaiheessa kun tämän huomasin (eli kun katsoin kokonaisen PV:n), saatoin todeta biisin heti tuntuvan mahtavammalta. En kyllä tiedä miksi, mutta tykkää ayun kappaleissa, joissa on vastaavía jee-huutoja.

NO FUTURE
Parhaimmistoa. Mutta kuten sanottu ns. kertsi heikentää kokonaisuutta. Muuten kyllä parhautta, paranee joka kuuntelukerralla. :yesyes:

Anything for you
Kuten Reyoule totesi: turhan pitkä. Mutta tänään tämä soi mun päässä eka kertaa ja muutenkin tämä vetoaa tunteisiin. Sen tekee kyllä lyriikatkin, mutta erityisesti sävel. Ilmaisu "Aww" kuvaa jotenkin tosi hyvin tätä. Mutta se, miten hyvältä kappale tuntuu, riippuu tietysti omista kuuntelufiiliksistä. Tähän mennessä olen kuunnellut tämän kolmesti kokonaisena ja yhdellä kerralla kappaleen pituus tuntu eli alko puuduttamaan vähän.

Last minute
Ei ihmeempää sanottavaa, onhan tämä nyt hyvä in basic way, ja ehdottomasti parhaimmistoon luettavissa. Rock-balladi on kuitenkin kyseessä ja tässä on voimaa sekä ayun tapauksessa luonnollisesti kosolti tunnetta.

Zutto...
Singlen ilmestyessä pidin tätä parhaimpana kolmesta kappaleesta - ainakin hetken. No, tykkään kyllä albumin balladeiden saralla tästä hyvinkin paljon edelleen. Nostalginen kappale, kuulostaa todella pahasti A Song for XX:maiselta säkeistöjen puolesta.

Out of control
Aika yhdentekevä, semmoinen call-Letter-tyyppinen helposti massaanhukkuva, mutta ehkä tasokkaampi kuin nuo mainitsemani. Enemmän yritystä jotenkin. En äsken muistanut säveltä ollenkaan, joten piti laittaa soimaan nyt. xP Toki tämä kyseisen mielipiteen olin tästä jo muodostanut.

Story
Tässä on jotain hyväntuulista. Tykkään erityisesti bridgestä ja muutenkin yllättävän hyvä, mutta sinänsä mitäänsanomatottomalta tuntuu kokonaisuuden kannalta. Myös tällainen, jonka säveltä en olisi muistanut.

The GIFT
Piano-alku ja -loppu ovat tässä parasta. :'D Ja hyvä juttu on tämän kappaleen pituus (lyhyin a Bellin jälkeen), koska tämä on sen verta tylsähkö, vaikka ayu kyllä pääsee hitusen revittelemään. Lyriikat on aika meh, enkä tosin nyt muistakaan käännöksestä hirveästi.

The Show Must Go On
Tämä on aika :yesyes: Preview:n perusteella jo olen voinut todeta sen, vaikka on snow kissin sisko onkin pahasti ja siihen verrattuna myös hitusen huonompi. Ayu kimittää paljon, mikä ehkä huonontaa kokonaisuutta, mutta siitä huolimatta "the show must go on yeah, yeah"-kohdat on ihan tappo parasta tässä. Ristiriitaista. xP

Walk
Anything for you on todettu samanlaiseksi, mutta silti Walk on yhtä hyvä, tai oikeastaan parempi. Taitaa olla balladisuosikkini tältä albumilta tällä hetkellä. Feels~ @bridget ja kertsit. Kylmänväreitäkin tulee välillä.

Movin' On Without You
Tyylillisesti tämän myötä heitetään enemmän Coloursin maailmaan, mikä ei haittaa. Tykkään tästä coverista paljon, tuleepahan potkua albumin loppuun. :pusu:

Overall, A ONEn myötä ayu menee tarkoituksella niin juurilleen kuin mahdollista. Kappaleet on niin basic-ayua kaikki, mutta eivät huonolla tavalla. Osa on joo tylsempiä ja aiemmin kuultuja (se on ehkä jopa tarkoitus, että on lainattua mukana), osasta löytyy sitten enemmän pointtia. Silti ei tässä taida olla yhtäkään ayun saralla uniikkia kappaletta, mikä voi, pahoin pelkään, aiheuttaa sen, että albumin olemassaolon voisi tulevaisuudessa unohtaa välillä, kuten Meja totesi.

Mua on kuitenkin tässä kiinnostanut spekuloitu ja toisaalta aivan selvä A(L)ONE-teema. Yksi jäsen AHS:ssä antoikin täydellisen tulkinnan teemasta, joka on lyhyesti: ayu laulaa vanhalle itseelleen (product ayu vs. person ayu) ja pointti on, että ayu on asemassaan/urallaan yksin. Last minute PV antaa vahvan viittauksen tähän (ayu yksin videolla tai no kaksi ayua), ja WARNING sanoo suoraa, että "vanha ayu ei tule takaisin, vaikka te fanit ette olisi tyytyväisiä nykyiseen meininkiini". Tämmöinen selkeä teema kyllä lisää musta albumin merkitystä.

Ok, mutta en osaa sanoa, kuinka ylös tämän albumin rankkaan, se selviää ajan myötä. Tällä hetkellä tuntuu, että LOVE againin voittaa kokonaisuutena ainakin. Niin, ja A Song for XX:nkin.

_________________
Image


April 10th, 2015, 8:07 pm
Profile
walking proud
walking proud
User avatar

Joined: April 2nd, 2012, 10:23 am
Posts: 452
Location: Boom City
Suosittelen lukemaan tämän käännetyn ayun haastattelun: http://www.ahsforum.com/forum/showthread.php?t=121548

Selventää ayun ajatusmaailmaa nyt ja albumilla. :yesyes: :love: Yksi kohta tässä:

Q: I subtly felt the determination of the artist Ayumi Hamasaki in this album, and even in the single you released at the end of year with the songs Zutto…, Walk and Last minute. The album shares a similar atmosphere to your previous albums Secret and MY STORY in which there are songs that include the message “If I’m going to continue singing as Ayumi Hamasaki, then I want to be this kind of Ayumi Hamasaki” yet also singing about the struggles such a life brings.

A: That might be true. I felt the past me was “already gone”, but now I feel “She’s still here” “For good or bad, I’m still the way I was” — Actually, I felt I could no longer sing Secret. I felt I was past that side of me. But that wasn’t the case at all. I can still sing Secret, to put it extremely, I feel this album taught me that I haven’t changed much since I created A Song for XX. My surroundings may have changed, but there’s still a part deep inside of me that thinks “People are born alone and will die alone”. The people who related to songs like A Song for XX have changed as well over the years, that’s what I thought. But with this album, I feel like we can say “In the end, we’re still the same” to each other. If there are people who, when they calmy look back at themselves, feel “Huh? The core part of me hasn’t changed, huh” just like I did, I’d like to say “Don’t be sad about it. If it’s true, then let’s accept it and walk together.” Our lives are only just beginning. — I had these kinds of thoughts. (kääntänyt tenshi_no_hane@AHS)

_________________
Image


April 23rd, 2015, 3:20 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Forum hosting by ProphpBB | Software by phpBB | Report Abuse | Privacy