Reply to topic  [ 4 posts ] 
Matkalla maailmalle - artistien kansainväliset urat 
Author Message
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:38 pm
Posts: 1409
Utada, BoA, Girls' Generation, Wonder Girls, Jin Akanishi, Crystal Kay.... he ja monet muut ovat yrittäneet saada jalansijaa kansainvälisiltä musiikkimarkkinoilta. Ilmaiskaamme tukemme (...tai myös huolemme) näitä artisteja kohtaan tässä ketjussa. :D Kuka on mielestänne onnistunut parhaiten maailmanvalloitus yrityksissään? Mikä on takuuvarma resepti kansainväliseen menestymiseen vai onko sellaista edes olemassa? Kenet sinä lähettäisit valoittamaan ihmisten sydämet?

Siinäpä pari johdattelevaa kysymystä tämän aiheen puimiseen, mutta kaikenlaiset lisäykset on tervetulleita. :)


March 2nd, 2014, 10:31 pm
Profile
Melody
Melody
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 9:11 pm
Posts: 1132
Location: WONDERLAND
no PSY onnistui ja millä biisillä.. uskon, että kappaleen tulee olla menevä, baareihin ja tanssipaikkoihin sopiva kappale. Ne uppoaa nopeiten ihmisten tajuntaan. Ja erilainen ja mieleenpainuva. Radioon sopivaa tavaraa. PSYn gangnam style oli sellainen. Perus poppi biisit ja sen sellaiset saa unohtaa kyllä siinä vaiheessa, kun halajaa kansainvälisille markkinoille. Toki eihän tällänen dance musiikki välttämättä ole avain onneen, mutta uskon niiden olevan enemmän suosiossa kuitenkin loppuviimeinen, kuin esim. rock kappaleet. Esim. suomalaisessa ja japanilaisessa rock ja pop musiikissa on kuitenkin sen verran suuria eroja, että varsinkin me suomalaiset ollaan aika vaikeaa kansaa miellyttää :D Mikä siinä onkin, että aasian ja länsimaiden musiikin välillä on niin suuri kuilu.

Ja korealaisille tämä maailman valloitus tuntuu olevan helpompaa kuin japanilaisille. En tiedä vaikuttaako siinä sitten kieli vai musiikki itse..

_________________
Music on. World off. ♫ / last.fm / ecstasy / Melody


March 3rd, 2014, 11:55 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:16 pm
Posts: 591
Location: Haukipudas
Minusta k-pop eroaa jonkin verran kaikesta massasta mitä täällä kuunnellaan. Länsimainen pop on alkanut vähitellen kuulostaa taas liian samalta. PSYn kappaleet Gangnam Style ja Gentleman sen sijaan kuulostavat aika lailla erilaiselta verrattuna siihen millaista jytää täällä kuunnellaan. Ja musiikkivideotkin ovat erilaisia. Niissä näkyy se korealaisuus sen verran hyvin, että ne erottuvat joukosta. Uskon myös tietenkin sen, että kielelläkin on oma osuutensa asiaan. Ja onhan siinä sekin, että k-pop on muutenkin se it juttu, jota kaikki kuuntelevat.

Japanilainen musiikki sen sijaan ei ole niin kovin suosittua nykyään. Silläkin oli toki oma aikansa joskus 2000-2004. Suomen radioissakin joitakin j-pop kappaleita jopa soitettiin ja minä näin jopa yhden musavideonkin telkkarissa kerran. Mutta siihen se kuitenkin jäi. Minusta Utada Hikarulla olisi ollut mahdollisuudet olla maailmanlaajuisesti kuuluisa mikäli hän olisi saanut tehdä sen silloin kun Kingdom Hearts buumi alkoi vuonna 2002. Jos hän olisi silloin jo tehnyt länsimaissa jotain ja juuri Simple & Cleanilla, hän olisi varmasti menestynyt, koska tuo pelisarja on niin valtavan suosittu. Ja BoA olisi ollut myös älyttömän loistava jos hänen ei olisi tarvinnut lähteä tekemään niin amerikkalaista musiikkia. Hänestä on vaikea kuvitella että hän olisi korealainen, koska kaikki se on kadonnut kokonaan. En tajua miksi niin pitää tehdä. Tulee aikamoinen rasistifiilis. Onneksi PSYn kohdalla ei olla tehty samoin (mutta toisaalta PSYn korealainen levy-yhtiö hoiti sen debyytin joten...)

Ja nyt mulla soi PSYn Gentleman päässä. Ihan tajuton biisi. Vieläkin musavideo pyörii telkkarissa jos sattuu katsomaan oikeaan kellon aikaan Voicea♥

_________________
Image


March 4th, 2014, 2:55 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:38 pm
Posts: 1409
PSY nousi mun mielestä huipulle, koska hänen kappaleensa vastasi kansainvälisten radio/musiikkikanavien sen hetkiseen kysyntään ja onhan se musiikkivideo (Gangnam Style) kieltämättä suurella rahalla tehty. Hän oli myös varmasti hahmona kiinnostava länsimaisten silmissä. En ole kuitenkaan nähnyt minkään toimittajan, juontajan yms. hehkuttavan häneltä mitään muita kuin näitä kahta biisiä Aasian ulkopuolella. Mua ainakin periaatteessa ärsyttäisi samaan aikaan kun saisin menestystä kun miettisin, että oon tehnyt yli 10 vuotta musiikkia ja niitä ei noteerata mitenkään. :D

Nyt kun on tullut sivusilmällä seurattua eri artistien maailmanvalloitusyrityksiä, niin kyllä se paras resepti taitaa olla hyvä ja tarttuva kappale, agressiivinen promoaminen, näyttävä musiikkivideo ja suhteet (levy-yhtiöihin, yksittäisiin artisteihin).


March 12th, 2014, 11:49 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Forum hosting by ProphpBB | Software by phpBB | Report Abuse | Privacy