Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Rihanna 
Author Message
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 10:54 pm
Posts: 861
Image

Rihanna eli Robyn Rihanna Fenty (s. 20. helmikuuta 1988 St. Michael, Barbados) on Grammy-palkinnon voittanut barbadoslainen R&B-, dance- ja pop-artisti, malli sekä näyttelijä. Rihanna on myynyt maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa albumia, 100 miljoonaa laulua ja hänellä on listaykkösiä 35 maassa.

Rihanna on ensimmäinen naisartisti, joka on päässyt Britannian singlelistan ykkössijalle viitenä vuotena peräkkäin. Rihanna on myös nuorin artisti, jolla on kymmenen ykköshittiä Yhdysvalloissa: "SOS", "Umbrella", "Take a Bow", "Disturbia", "Live Your Life", "Rude Boy", "Love the Way You Lie", "Only Girl (In the World)", "What's My Name" ja "S&M".

Lapsuus

Robyn Rihanna Fenty syntyi vuonna 1988 St. Michaelissa Barbadoksella guyanalaiselle Monica Fentylle ja afro-karibialais-irlantilaiset sukujuuret omaavalle Ronald Fentylle. Hänellä on kaksi nuorempaa veljeä, Rorrey ja Rajad. Rihannan ja tämän veljien lapsuuteen vaikutti syvästi heidän isänsä crackriippuvuus ja heidän vanhempiensa kivinen avioliitto, joka päättyi Rihannan ollessa 14-vuotias. Rihanna kävi ala-asteensa Charles F. Broome Memorial Schoolissa ja yläasteensa Combermere Schoolissa. Jälkimmäisessä hän perusti musiikkitrion kahden luokkatoverinsa kanssa ollessaan 15-vuotias.

7-vuotiaasta asti laulanut Rihanna aloitti uransa 14-vuotiaana tutustuttuaan Barbadoksella lomailleeseen tuottaja Evan Rogersiin, jonka vaimo on kotoisin Barbadokselta. Rihanna teki levytyssopimuksen Def Jam Recordingsin kanssa, muutti Yhdysvaltoihin 16-vuotiaana ja aloitti yhteistyön Jay-Z:n kanssa.

Ura

Rihannan ensimmäinen single ”Pon De Replay” ylsi kymmenen parhaan joukkoon useilla listoilla. Esikoislevy Music of the Sun, joka julkaistiin elokuussa 2005, pääsi myös parhaimmillaan kymmenen myydyimmän albumin joukkoon. Rihanna lähti albumin jälkeen kiertueelle yhdessä Gwen Stefanin kanssa.

Huhtikuussa 2006 Rihanna julkaisi toisen albuminsa, A Girl Like Me, jolta ensimmäisenä singlenä julkaistiin ”S.O.S. (Rescue Me)”. Nikelle mainoskappaleeksi sävelletty kappale menestyi hyvin listoilla, yltäen Billboard Hot 100 -listan kärkisijalle ja kakkoseksi Isossa-Britanniassa. Seuraava single ”Unfaithful”, joka Rihannan aiemmasta tuotannosta poiketen oli hidas kappale, ei menestynyt listoilla edeltäjänsä tavoin, mutta paremmin toisena sinkkuna kuin edellisellä levyllä If It's Lovin' That You Want. A Girl Like Me -albumin kolmannella singlejulkaisulla ”Break It Off” vierailee Sean Paul.

Rihannan kolmas albumi Good Girl Gone Bad julkaistiin 5. kesäkuuta 2007. Ennen albumia julkaistu single ”Umbrella” menestyi erinomaisen hyvin listoilla rikkoen Yhdysvaltojen ja Brittien singlelistojen ennätyksiä. Albumin toisena singlenä julkaistiin ”Shut Up and Drive”, joka menestyi parhaiten Suomessa. Kolmas single oli ”Don't Stop the Music” (ei virallinen) ja neljäs ”Hate That I Love You”. Good Girl Gone Bad on Rihannan maailmanlaajuisesti parhaiten myynyt albumi.

Rihanna julkaisi vuonna 2008 albumin Good Girl Gone Bad Reloaded. Levy sisältää muun muassa kappaleet ”Take A Bow” ja ”Disturbia”.

Syksyllä 2009 Rihanna vieraili räppäri Jay-Z:n albumilla The Blueprint Collector's Edition kappaleessa ”Run This Town” yhdessä entisen poikaystävänsä Kanye Westin kanssa. Samalla levyllä esiintyy myös Rihannan esikuva Alicia Keys. Rihannan neljäs albumi Rated R ilmestyi 23. marraskuuta 2009, joka sisältää muun muassa singlet ”Russian Roulette”, ”Hard” ja ”Rude Boy”.

Rihanna julkaisi 16. marraskuuta 2010 uuden albumin nimeltään Loud. Albumin ensimmäinen single ”Only Girl (In the World)” julkaistiin 13. syyskuuta 2010. Albumin toinen single ”What's My Name” julkaistiin 25. lokakuuta 2010. Kolmas single "Raining men" julkaistiin 7.joulukuuta. Neljäs single "S&M" julkaistiin 13. tammikuuta.2011. Viides single "California King Bed" julkaistiin 13.toukokuuta. Kuudes single "Man Down" julkaistiin 1. kesäkuuta. Kaikista singleistä on julkaistu musiikkivideo.

Muuta
Rihannalla on yhdeksän listaykköstä Billboard Hot 100 -listalla.

Rihannan esikuvia ovat Mariah Carey, Michael Jackson, Alicia Keys, Justin Timberlake ja Beyoncé Knowles, joiden kanssa Rihanna on myös tehnyt syövänvastaisen kappaleen "Just Stand Up!". Suurimmaksi idolikseen hän on maininnut Whitney Houstonin, jonka huumehuuruisia jalanjälkiä hän ei kuitenkaan aio seurata.

Rihanna on korsertoinut Suomessa kahdesti, 14. maaliskuuta 2008 ja 15. elokuuta 2011.

Pukeutumistyyli

Uran alussa pukeutuminen oli ylhäältä niukkaa; usein napapaita ja farkut tai minihame. Vähitellen tyyli alkoi muuttua dramaattisemmaksi. Vuosien 2007–2008 aikaan mustista mekoista ja saappaista tuli suuri osa Rihannan pukeutumista. Rated R-levyn aikaan pukeutuminen muuttui täysin. Erikoiset yksityiskohdat lisääntyivät ja runsaat olkatoppaukset tulivat suureksi osaksi asuja. Esiintymisasut olivat erikoisia ja erittäin niukkoja.

Palkinnot

American Music Awards:
4 voittoa, 4 ehdokkuutta

BET Awards:
2 voittoa, 8 ehdokkuutta

BET Hiphop-Awards:
2 voittoa, 3 ehdokkuutta

Billboard Music Awards:
14 voittoa, 14 ehdokkuutta

BRIT Awards:
2 ehdokkuutta

Grammy Awards:
3 voittoa, 9 ehdokkuutta

Juno Awards:
1 voitto, 1 ehdokkuus

MuchMusic Video Awards:
3 voittoa, 5 ehdokkuutta

Europe Music awards:
2 voittoa, 11 ehdokkuutta

MTV Video Music Awards:
2 voittoa, 6 ehdokkuutta

NRJ Music Awards:
4 voittoa, 3 ehdokkuutta

Peoples Choice Awards:
2 voittoa, 5 ehdokkuutta

Teen Choice Awards:
5 voittoa, 13 ehdokkuutta

Urban Music Awards:
2 voittoa, 2 ehdokkuutta

World Music Awards:
4 voittoa, 4 ehdokkuutta

Diskografia

Music of the Sun

Image

A Girl Like Me

Image

Good Girl Gone Bad

Image

Rated R

Image

Loud

Image

Talk That Talk

Image

Singlet

2005
Pon de Replay
If It's Lovin' that You Want

2006
SOS
Unfaithful
We Ride
Break It Off

2007
Umbrella
Shut Up And Drive
Don't Stop The Music
Hate That I Love You

2008
Take a Bow
Disturbia
Rehab

2009
Russian Roulette
Hard

2010
Rude Boy
Rockstar 101
Te Amo
Only Girl (In the World)
What's My Name?
Raining Men

2011
S&M
California King Bed
Man Down
Cheers (Drink To That)

We Found Love (feat. Calvin Harris)
You Da One

2012
Talk That Talk (feat. Jay-Z)
Birthday Cake (feat. Chris Brown)
Where Have You Been

Kiertueet

2006
The Pussycat Dolls and Rihanna
Rock tha Block Tour
The Black Eyed Peas with Rihanna

2007-2008
Good Girl Gone Bad Tour

2008
The Glow in the Dark Tour: Kanye West, Rihanna, Lupe Fiasco, Nerd ja Nas
Rihanna Live in Concert

2010
Last Girl on Earth Tour

2011
Loud Tour

_________________
Singing soft grunge just to soak up the noise.


April 29th, 2012, 8:38 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 10:54 pm
Posts: 861
Uusi musiikkivideo "Where Have You Been"

Julkaistiin tänään 16:00 Suomen aikaa :)

Rihanna roolitettiin kaahailuelokuvan pahikseksi
Image

Laulajana tunnettu Rihanna alkaa vakiinnuttaa asemaansa myös näyttelijänä. Barbadokselta kotoisin oleva tähti nähtiin hiljattain toimintaelokuvassa Battleship, ja nyt hänet on kiinnitetty myös The Fast and The Furious -elokuvasarjan kuudenteen osaan. Brittilehti The Sunin mukaan Rihanna esittää elokuvan roistoa.

The Fast and The Furious 6 sijoittuu Britanniaan, ja leffa kuvataan tulevan kesän aikana. Edellisten osien tapaan luvassa on kaahailua hienoilla ja nopeilla kaaroilla.

Myöhemmin Rihanna saatetaan nähdä myös hupielokuvissa. Tähti on nimittäin kertonut, että haluaisi työskennellä koomikoina tunnettujen Seth Rogenin ja Sacha Baron Cohenin kanssa. Toistaiseksi mahdollisia yhteistyökuvioita ei ole vahvistettu.

Lähde: NME

_________________
Singing soft grunge just to soak up the noise.


April 30th, 2012, 7:47 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 10:54 pm
Posts: 861
Iiiikk, Rihannan Diamonds World Tour starttaa ensi viikon perjantaina! Kyllä on odotettu, vaikka Helsingin keikkaan on vielä aikaa sillä se on ilmeisesti kiertueen viimeinen! [[Miettikää jos DVD kuvattaisiin juuri stadissa *o*]]
Rihannan tiimi julkaiseekin YouTubessa nyt lähtölaskentana videoita joissa päästään kulissien taakse, ja kaikkein viimeisimmässä näkee jo osan settilistasta jos tarkkaan katsoo.

Act I
Phresh Out the Runway
Birthday Cake
Talk That Talk
Pour it Up
Cockiness
Numb

Act II
Jump
All of the Lights
Rockstar 101
Fire Bomb
What Now

Act III
You Da One
Man Down
No Love Allowed
What’s My Name
Rude Boy

Pidän erityisesti ensimmäisen ja kolmannen osion settilistasta, tykkään kaikista biiseistä ja show näyttäisi alkavan oikein pamauksella kun Phresh Out the Runway ja heti perään Birthday Cake, Talk That Talk ja Pour it Up♥ Instagramissa liikkuu myös kuva koko shown settilistasta, mutta videon settilista taitaa kyllä olla se lopullinen joten kuvan on luultavasti feikki. Mä kyllä toivon että Riri esittäisi Where Have You Been-, S&M-, Drunk On Love-, Roc Me Out-, Nobody's Business- ja Only Girl (In The World)- biisit myös, perjantaina se sitten nähdään! :) En malta oottaa ♥

Edit//Kuvia huhutusta lavasta:
Spoiler: show
Image
Image
Image
Image
Image

_________________
Singing soft grunge just to soak up the noise.


March 3rd, 2013, 12:00 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:16 pm
Posts: 591
Location: Haukipudas
Onpa tämä ketju kuolleen näköinen. :D No, samapa se. Lava näyttää valtavalta ja settilista lupaavalta. Toivottavasti Drunk On Love tosiaan lisätään settilistaan, koska se on liian upea. ♥

_________________
Image


March 6th, 2013, 7:36 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 10:54 pm
Posts: 861
^joo, mä tossa just ennen edellistä postausta mietiskelin että onks meil täällä threadia Rihannalle vai ei... :lol:

Ja videota Pour It Up -harkoista! Hyvältä näyttää. ♥


_________________
Singing soft grunge just to soak up the noise.


March 6th, 2013, 9:01 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:16 pm
Posts: 591
Location: Haukipudas
^Näyttää kyllä tosi hyvältä. Pitää odottaa fancameja 8D

Ja minäkin vähän yllätyin kun huomasin, että täällä tosiaan on Rihannalle ihan oma ketjukin olemassa. Luulin ettei sitä olekaan, mutta onpa hyvä että sellainen on. Tosin tällä foorumilla ei taida olla kuin kaksi kunnon RiRi fania haha :D

_________________
Image


March 7th, 2013, 2:51 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 10:54 pm
Posts: 861
^Jep! Huomenna se viimeinki alkaa, vaikka fancameja löytyy varmaan vasta lauantaina aikaeron vuoksi xd Jännittää!!!!! ♥

_________________
Singing soft grunge just to soak up the noise.


March 7th, 2013, 5:45 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:16 pm
Posts: 591
Location: Haukipudas
Lauantai on sitten hyvä päivä♥

_________________
Image


March 8th, 2013, 2:40 pm
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 10:54 pm
Posts: 861
Image

Hartwall Areena, Helsinki 28.07.2013

Aikataulu
Spoiler: show
North America
March 8, 2013 - Buffalo - First Niagara Center
March 10, 2013 - Boston - TD Garden
March 12, 2013 - Baltimore - 1st Mariner Arena
March 14, 2013 - Philadelphia - Wells Fargo Center
March 15, 2013 - Hartford - XL Center

Canada
March 17, 2013 - Montreal - Bell Centre
March 18, 2013 - Toronto - Air Canada Centre
March 19, 2013 - Toronto - Air Canada Center

North America
March 21, 2013 - Detroit - Joe Louis Arena
March 22, 2013 - Chicago - United Center
March 24, 2013 - St. Paul - Xcel Energy Center

Canada
March 25, 2013 - Winnipeg - MTS Centre
March 27, 2013 - Edmonton - Rexall Place
March 30, 2013 - Calgary - Scotiabank Saddledome
April 1, 2013 - Vancouver - Rogers Arena

North America
April 3, 2013 - Seattle - KeyArena
April 6, 2013 - San Jose - HP Pavilion
April 8, 2013 - Los Angeles - Staples Center
April 9, 2013 - Anaheim - Honda Center
April 11, 2013 - San Diego - Valley View Casino Center
April 12, 2013 - Las Vegas - Mandalay Bay
April 15, 2013 - Houston - Toyota Center
April 16, 2013 - Dallas - American Airlines Center
April 19, 2013 - Tampa - Tampa Bay Times Forum
April 20, 2013 - Fort Lauderdale - BankAtlantic Center
April 22, 2013 - Atlanta - Philips Arena
April 26, 2013 - Atlantic City - Revel Resort
April 28, 2013 - Newark - Prudential Center
April 29, 2013 - Washington, D.C. - Verizon Center

Canada
May 1, 2013 - Montreal - Bell Centre
May 2, 2013 - Ottawa - Scotiabank Place

North America
May 4, 2013 - New York City - Barclays Center
May 5, 2013 - New York City - Barclays Center

Africa
May 24, 2013 - Rabat - Morocco - OLM Souissi

Europe
May 26, 2013 - Bilbao - Spain - Bilbao Exhibition Centre
May 28, 2013 - Lisbon - Portugal - Pavilhao Atlantico
May 30, 2013 - Istanbul - Turkey - İnönü Stadium
June 1, 2013 - Barcelona - Spain - Palau Sant Jordi
June 2, 2013 - Montpellier - France - Montpellier Arena
June 3, 2013 - Lyon - France - Halle Tony Garnier
June 5, 2013 - Antwerp - Belgium - Sportpaleis
June 6, 2013 - Antwerp - Belgium - Sportpaleis
June 8, 2013 - Paris - France - Stade de France
June 10, 2013 - Cardiff - Wales - Millennium Stadium
June 12, 2013 - Manchester - England - Manchester Arena
June 13, 2013 - Manchester - England - Manchester Arena
June 15, 2013 - London - England - Twickenham Stadium
June 16, 2013 - London - England - Twickenham Stadium
June 17, 2013 - Birmingham - England - LG Arena
June 20, 2013 - Sunderland - England - Stadium of Light
June 21, 2013 - Dublin - Ireland - Aviva Stadium
June 23, 2013 - Amsterdam - Netherlands - Ziggo Dome
June 24, 2013 - Amsterdam - Netherlands - Ziggo Dome
June 26, 2013 - Cologne - Germany - Lanxess Arena
June 27, 2013 - Cologne - Germany - Lanxess Arena
June 29, 2013 - Zurich - Switzerland - Hallenstadion
June 30, 2013 - Zurich - Switzerland - Hallenstadion
July 2, 2013 -Berlin - Germany - O2 World
July 3, 2012 - Hanover - Germany - TUI Arena
July 4, 2013 - Roskilde - Denmark - TBA
July 5, 2013 - Roskilde - Denmark - TBA
July 6, 2013 - Roskilde - Denmark - TBA
July 7, 2013 - Roskilde - Denmark - TBA
July 7, 2013 - Gdynia - Poland - Babie Doły Military Airport
July 9, 2013 - Vienna - Austria - Stadthalle
July 13, 2013 - Perth and Kinross - Scotland - Balado
July 15, 2013 - Manchester - England - Manchester Arena
July 16, 2013 - Manchester - England - Manchester Arena
July 18, 2013 - Birmingham - England - LG Arena
July 20, 2013 - Lille - France - Grand Stade Lille Métropole
July 22, 2013 - Stockholm - Sweden - Ericsson Globe
July 25, 2013 - Oslo - Norway - Telenor Arena
July 26, 2013 - Bergen - Norway - Bergenhus Castle & Fortress
July 28, 2013 - Helsinki - Finland - Hartwall Arena


Ensimmäisen illan settilista:
Spoiler: show
Act 1
Mother Mary Intro
Phresh Out The Runway
Birthday Cake
Talk That Talk
--TALK--
Pour It Up
Cockiness (I Love It)
Numb

Act 2
Jump
Umbrella
All Of The Lights
Rockstar 101
--TALK--
What Now

Act 3
Man Down
No Love Allowed
Rude Boy
What's My Name?

Act 4
Loveeeeeee Song
Love The Way You Lie (Part II)
Take A Bow
Cold Case Love
Hate That I Love You

Act 5
We Found Love
S&M
Only Girl (In The World)
Don't Stop The Music
Where Have You Been

Encore
Stay
Diamonds


Kiertueella myytäviä tuotteita
Spoiler: show
Image
Image
Image


Kuvia
Lava
Kaikki asut
Mother Mary Intro
Phresh Out The Runway/Birthday Cake/Talk That Talk/Pour It Up/Cockiness (I Love It)/Numb
Phresh Out The Runway/Birthday Cake/Talk That Talk/Pour It Up/Cockiness (I Love It)/Numb (2)
Birthday Cake
Jump/All Of The Lights/Rockstar 101/What Now
Jump/All Of The Lights/Rockstar 101/What Now (2)
Man Down/No Love Allowed/Rude Boy/What's My Name?
Man Down/No Love Allowed/Rude Boy/What's My Name? (2)
Loveeeeeee Song/Take A Bow/Cold Case Love
Loveeeeeee Song/Take A Bow/Cold Case Love (2)
Loveeeeeee Song/Take A Bow/Cold Case Love (3)
Loveeeeeee Song/Take A Bow/Cold Case Love (4)
We Found Love/S&M/Only Girl (In The World)/Don't Stop The Music/Where Have You Been
We Found Love/S&M/Only Girl (In The World)/Don't Stop The Music/Where Have You Been (2)
We Found Love/S&M/Only Girl (In The World)/Don't Stop The Music/Where Have You Been (3)
We Found Love
We Found Love (2)
We Found Love (2)
Where Have You Been
Stay/Diamonds
Stay/Diamonds (2)
Stay/Diamonds (3)
Stay/Diamonds (4)
Stay/Diamonds (5)
Spoiler: show
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Lisää kuvia mm. täällä

Videoita
Mother Mary Intro + Phresh Out The Runway + Birthday Cake + Talk That Talk
Mother Mary Intro + Phresh Out The Runway
Phresh Out The Runway
Birthday Cake
Birthday Cake (2)
Birthday Cake + Talk That Talk
Birthday Cake + Talk That Talk (2)
Talk + Pour It Up
Talk + Pour It Up + Cockiness (I Love It)
Talk + Pour It Up + Cockiness (I Love It) + Numb
Numb
Numb (2)
Jump
Jump (2)
Jump (3)
All Of The Lights
All Of The Lights + Rockstar 101
All Of The Lights + Rockstar 101 (2)
Rockstar 101
What Now
Man Down
No Love Allowed
Rude Boy + What's My Name?
Loveeeeeee Song
Loveeeeeee Song (2)
Loveeeeeee Song (3)
Loveeeeeee Song + Love The Way You Lie (Part II) + Take A Bow
Take A Bow
Cold Case Love + Hate That I Love You
We Found Love
We Found Love + S&M
We Found Love + S&M + Only Girl (In The World) + Don't Stop The Music + Where Have You Been
Where Have You Been
Stay
Stay + Diamonds
Diamonds
Diamonds (2)


Riri näyttää ja kuulostaa niiiiin upealta! Ja settilista = ♥♥♥♥♥♥
Mä en mitenkään pääse yli siitä kuinka eeppiseltä Diamonds vaikuttaa tuon yhden pätkän perusteella! ;___; ♥ Toivottavasti tän päivän aikana tulis paljon lisää uusia videoita ♥ Ja tuotteista tykkään tuosta valkoisesta t-paidasta, armeijahupparista ja tosta avaimenperästä ja kaulakorusta :) ♥ Ei mitenkään jaksais oottaa heinäkuuhun! :(

_________________
Singing soft grunge just to soak up the noise.


Last edited by Oniisan on March 9th, 2013, 11:21 pm, edited 16 times in total.March 9th, 2013, 5:03 am
Profile WWW
Dearest
Dearest
User avatar

Joined: April 1st, 2012, 11:16 pm
Posts: 591
Location: Haukipudas
Olen aivan totaalisen sanaton. Tuo konsertti näyttää niin hyvältä! :D Ikävää, etten itse pääse sinne tiettyjen syiden takia, mutta ehkä joku palleroinen tekee fancameista sitten youtubeen videon koko konsertista niin voin katsoa sen. Ja eihän sitä tiedä, jos tämä julkaistaan lopuksi DVD:llä ja Blu Rayna tai näytetään telkkarissa. Gotta keep my hopes up♥

_________________
Image


March 9th, 2013, 3:43 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Forum hosting by ProphpBB | Software by phpBB | Report Abuse | Privacy